Lätt sommarmat

Våfflor kan man äta både till lunch och middag eller varför inte som mellanmål

En frasig våffla är något som många tycker om. Våfflor är lätt sommarmat men kan självklart ätas året om. Dessutom man man både göra dom matiga med skinka och bacon till eller som mellanmål eller efterrätt. Våfflor kan man äta så mycket till och variera på så många olika sätt. I dag finns det mixer som man blandar ihop snabbt, men att göra en egen smet kan göra dom lite mer krispiga.

Våfflor kan bli sommarmat till vuxna och barn

När man är barn så tänker man nog mest på att få en våffla med sylt och grädde. Man kan äta våfflor även som vuxen med andra smaker och göra dom både enkla eller med mer lyxigt pålägg med både rom, lök och gräddfil eller creme fraiche.

Lätt sommarmat
Lätt sommarmat

 

När man äter våfflor till efterrätt eller tillsammans med sylt kan det bli godare med florsocker. Att pudra över detta istället för ”rent” socker.

Frasiga våfflor med mineralvatten

Jag brukar använda mineralvatten i min våffel smet så att dom blir lite frasiga och goda. Det beror lite på hur stora järn du har men det blir ungefär åtta stycken av dessa.

  • 75 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl iskallt mineralvatten

 

  • Sätt på ditt våffeljärn och låt det bli ordentligt varmt. Smält smöret under tiden och låt det bli svalt.
  • Blanda allt torrt i en skål.
  • Vispa ner mjölk och vatten tills alla klumpar är borta och låt det stå i tio minuter.
  • Pensla våffeljärnet innan du häller i smeten till den första laggen.
Lätt sommarmat
Lätt sommarmat

 

När jag äter våfflor till efterrätt så tycker jag det är gott med jordgubbar till. Speciellt nu till sommaren. Jag brukar skära dom i mindre bitar och blanda med lite socker så att dom blir lite mer som en sylt eller kompott Det är en smaksak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *